Camerun 2012 (10): Nicole Mara en directe al Dreamland de Bamenda

Bamenda, 1-5-2012.- El Dia del Treball es pot celebrar de moltes maneres, més o menys reivindicatives o festives, però a tot arreu acostumen acabar igual: al bar. L’Ousseni i jo també ens mereixiem un descans al final de la jornada, que va tenir algun moment tens a Mbouda per la policia i l’esverament de la gent, i ens calia una bona recomanació a Bamenda.

La trucada a la meva amiga Melanie de Douala va donar resultat. Em va recomanar el Dreamland (darerra la MTN, av. Commercial, em va dir, tot i que vaig haver de buscar una mica), que en realitat són dos locals: un restaurant i un “cabaret” (bar amb música en viu). Al primer les cambreres eren un pèl antipàtiques, d’aquelles que els demanes la carta i no tornen a aparèixer per la taula o ho fan arrossegant-se amb cara d’avorrides. Però al “cabaret” del mateix nom, uns metres més amunt del carrer, ens esperava… el concert de Nicole Mara! No en sabia gaires coses d’ella fins aquell moment, però…

Per una entrada a 2.000 CFA (3 euros) i beguda a 1.500 CFA (2,3 euros) tenim un concert boníssim que comença amb unes cançons de la corista per “chauffer” l’ambient. La cantant és tant bona que podria fer el concert ella sola: canta makossa, bikutsi, una versió de l’Hotel California dels Eagles… El públic, tots camerunesos, s’asseu de moment força tranquil, escoltant i bevent.

I després, amb un vestit groc cridaner, surt la Nicole Mara com una estrella que és, i rebuda com a tal entre un públic cada cop més animat.

Treu dues ballarines i la temperatura puja fins dalt. I ella, amb tot el seu pes, acaba pujant a dalt d’una taula! Balla, treu gent a ballar, el públic se li acosta i li enganxa bitllets al front… Una nit d’aquelles que es recorden.

Els vídeos no li fan justícia (no hi ha res com els directes per tastar la força d’una estrella), però circulen alguns clips per youtube:

(Aquest últim ha generat alguns comentaris curiosos sobre la lletra de la cançó, «Homme marié». Sembla que algunes dones es senten identificades).

© Text i fotos de Carles Cascón.

WARNING: PUBLISHING IN PRINT OR DIGITAL MEDIA IS STRICTLY FORBIDDEN UNDER PENALTY OF LAW

Nicole Mara

Acerca de Carles Cascón

Periodista i fotògraf de Sabadell (Barcelona)
Esta entrada fue publicada en África, Camerún, Música y etiquetada , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s