Camerun 2010 (3): Nigerian hits, «ashawo»

Per tot Camerun sona ara mateix una cançó nigeriana que fa furor. La coneixen com a «Ashawo» però ningú sap dir qui la canta ni quin és el títol exacte de la cançó. Això sí, tothom canta allò de «waka waka baby…»

Trobar-la en CD passa per buscar entre els venedors de discos pirates i esperar que, efectivament, sigui al CD que et venen, tal com asseguren: a la llista de cançons de la caràtula fotocopiada qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència.

Pel què he trobat al Youtube (veure vídeos a l’inici del post) l’artista és un tal Flavour. He trobat dos vídeos. El segon recrea una història divertida de faldilles, com parla la cançó. Una «waka waka baby» seria una dona que es guanya la vida amb el seu cos, segons em van dir per Yaoundé i Douala.

No és l’única cançó nigeriana que triomfa ara mateix al Camerun, i que sona a tot drap per tots els racons i bars del país, especialment a volums esfereïdors just quan vols fer la migdiada o anar a dormir. Un altre hit és «I don’t see my wife».

Indispensable fer-se amb un d’aquest recopilatoris de ¨Nigerian hits» o ¨Best Music of the year» per continuar ballant el «waka waka baby» a casa. Quan canten «ashawo» cal fer «ssst» amb el dit als llavis i callar. És el que fa tothom a la disco al Camerun.

Acerca de Carles Cascón

Periodista i fotògraf de Sabadell (Barcelona)
Esta entrada fue publicada en Camerún, Música, Uncategorized y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s