Una honrosa excepció a “Per què ja no col·laboro amb ONGs”

Festa de presentació del Centre Euro-Àfrica de Catalunya al Castell de Montjuïch

Malgrat tot allò exposat en el post anterior (Per què ja no col·laboro amb ONGs), fa uns dies vaig cedir la meva exposició “Els sapeurs del Congo. Elegants fins a la mort” per la festa de presentació del Centre Euro-Àfrica de Catalunya el passat 16 d’abril a la plaça central del Castell de Montjuïc, a Barcelona, en el marc del 50è aniversari de moltes independències africanes (veure notícia al web de l’Espai Àfrica-Catalunya).
M’ho va demanar el meu amic congolès, el Gilbert, i no m’hi podia negar. Sobretot perquè ell em va introduir en el món dels “sapeurs”, els distingits membres de la Societat d’Ambientadors i Persones Elegants, la SAPE congolesa de Brazzaville.

La festa era un dissabte i el mateix dilluns ja em portava les fotos a casa meva personalment. I no només en perfecte estat sinó que havia canviat les cartulines negres que s’havien estripat lleugerament per darrera en despenjar les fotos (no calia perquè això no es veu!) i… va picar a l’ordinador, imprimir i muntar de nou el text de presentació només perquè estava una mica bufat!

No m’ho podia creure. Si els africans establerts a Catalunya segueixen per aquest camí, ja poden plegar totes les ONGs muntades per blancs incompetents i que operen amb total impunitat: us prendran el lloc aviat, nanos!

© Text and Photos by Carles Cascón. WARNING: PUBLISHING IN PRINT OR DIGITAL MEDIA IS STRICTLY FORBIDDEN UNDER PENALTY OF LAW

Acerca de Carles Cascón

Periodista i fotògraf de Sabadell (Barcelona)
Esta entrada fue publicada en África, Congo y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Una honrosa excepció a “Per què ja no col·laboro amb ONGs”

  1. Nete de Moraes dijo:

    Parece que em toda parte, inclusive no Brasil, exceto aquelas organizações que atuam como instituições com projetos sérios, estrutura profissionalizada e equipes remuneradas, a maioria da ONGs funcionam precariamente e exploram «espíritos engajados» e do equívoco entre voluntarismo e voluntariado. Muitas dessas ONGs são fachadas para desviar o dinheiro público ( dos impostos que pagamos) que os governos deveriam devolver à população na forma de serviços básicos, mas hoje se tornaram um «bom negócio» para o bolso e enriquecimento de grupos (não sérios) disfarçados de ONGs em nome de causas sociais.

    Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s